19:00

Yxhults IK

Referat

Referat: Adolfsbergs IK - Yxhults IK

Efter att ha jagat spelare i flera timmar p g a sjukdomar och annan frånvaro lyckades vi få ihop en startelva och några avbytare innan färden mot Lugnets IP kunde ske. Att man överhuvudtaget tillåter spel på en lappad och lagad konstgräsmatta när man ett stenkast bredvid ser en fin naturgräsyta där matchen skulle ha spelats.
Trots alla problem var spelplanen att öppna stenhårt och försöka skapa en ledning med några mål innan pausen i vetskap om att bl a Alicia Lindqvist Parbratt skulle klara max 45 minuter med sina ihållande luftrörsproblem. Matchen blev helt enligt plan och en för dagen sanslöst jobbande Agnes Hagström kunde göra både 1-0 och 2-0 innan paus. Det sista målet efter en fantastisk frispelning från Anna Pardo. Med lite skärpa i domsluten skulle resultatet ha kunna blivit betydligt högre. Två solklara straffar varav den första en ren kapning vinkades bort och den andra en klar hands.
Andra halvleken fortsatt dominas från vår sida och bud på ett par rejäla måltillfällen men vi är ändock nöjda med att via segern vara med i yttersta toppstriden i en något haltande tabell.
Välbehövlig vila några veckor nu och sedan återstart i början av augusti borta mot Grythyttans IF.